Informació sobre l’estat dels plans d’emergència de Protecció Civil amb el nom del pla, l'especificació de la fase d'activació (prealerta, alerta o emergència) i la descripció del fenomen. En alguns casos també s’hi inclouen els comunicats oficials del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), que és el centre superior de coordinació i informació de l'estructura de la Protecció Civil de Catalunya, ja que poden contenir consells d’autoprotecció, comarques afectades o restriccions per a la població. Quan no hi ha cap pla d’emergència activat, el conjunt de dades és buit, presenta 0 files.
Les fases són les següents:
PREALERTA: La prealerta es produeix, en general, davant de les situacions següents:
· Quan és previsible un fenomen que pot produir situacions de risc per a la població a mitjà termini.
· També es pot produir com a conseqüència del seguiment de maniobres o incidències a determinades instal·lacions, manca de serveis bàsics o essencials, i en la finalització d’emergències fins al retorn a la normalitat.
La prealerta no implica l’activació del pla.
ALERTA: El pla s'activa en fase d’alerta, en general, davant de les situacions següents:
· Quan hi ha paràmetres objectius que fan preveure una situació d’emergència important per a la població a curt termini.
· Davant d’afectacions per riscos naturals que no afectin ni puguin afectar de forma greu o generalitzada persones, béns o vies de comunicació.
· En emergències a determinades instal·lacions o infraestructures que no puguin produir danys a l’exterior però que puguin produir alarma en la població.
EMERGÈNCIA: El pla s'activa en fase d’emergència, en general, davant de les situacions següents:
· Quan s’informa de l’activació en fase d’emergència d’un pla especial de la Generalitat per afectació a la zona on es troba el municipi, la comarca o el territori.
· Davant d’emergències que poden comportar o comporten, per la seva evolució, un greu risc per a la població, o el municipi o la comarca.