Imatge de perfil Generalitat de Catalunya

creat Mar 31 2020

actualitzat Mar 4 2021

Descripció

AVÍS : a partir del 4 de gener de 2021 s'introduïran en aquest conjunt de dades els canvis que es detallan al final del text.
Aquestes dades provenen de diversos sistemes d'informació del Departament de Salut i del Servei Català de la Salut, detallats a https://dadescovid.cat/documentacio , i mostren per a cada dia, àrea bàsica de salut, sexe i procediment diagnòstic el nombre de casos identificats com a positius mitjançant alguna prova diagnòstica o per estudi epidemiològic; el procediment diagnòstic s'especifica en la variable 'TipusCasDescripcio'. Tots ells són casos activats pels serveis de vigilància epidemiològica.
En els casos en què no ha estat possible identificar l'àrea bàsica de salut de residència de la persona identificada com a cas positiu, el valor de la variable 'ABSDescripcio' és 'No classificat'.
Les dades s'actualitzen diàriament.
PRÒXIM CANVI:
A partir del dia 4 de gener de 2021 s’introduïran els següents canvis en aquest conjunt de dades:
– En el camp 'TipusCasDescripcio' desapareix la tipología 'Sospitós'. Amb l'evolució de la disponibilitat de diferents proves diagnòstiques durant la pandemia, la casuística a què s'ha anat aplicant aquesta categorització de 'Sospitós' ha anat variant, de manera que ja no són comparables les dades corresponents a aquesta categoria referides a moments diferents. Actualment s'estaven enregistrant com a casos sospitosos només pacients amb resultat negatiu a PCR o Test Antigènic que són contactes estrets de casos positius confirmats, i el nombre de proves realitzades i la seva positivitat ja es pot consultar amb detall en aquests altres conjunts de dades: Dades diàries de COVID-19 per àrees de gestió assistencials (AGA) i Dades diàries de COVID-19 per comarca .
– En el camp 'TipusCasDescripcio' apareix una nova tipologia de cas anomenada 'Positiu TAR' per identificar els casos diagnosticats amb Test Antigènic Ràpid. Fins ara aquests casos estaven inclosos en la tipologia 'Positiu PCR'.
– S’afegeix una nova font de dades a les disponibles fins ara per a aquest conjunt de dades: casos confirmats per PCR o Test Antigènic realitzats en àmbits privats però que un professional sanitari del SISCAT (sistema sanitari públic a Catalunya) ha introduit en el sistema d'informació públic. Aquest canvi comporta una actualització de la sèria històrica amb un increment total d'uns 2.000 casos des de l’inici de la pandèmia.
– La data del cas passa a ser la data d’inici de símptomes, no la data de realització de la prova diagnòstica.

Activitat
Puntuació de la Comunitat
Current value: 0 out of 5
La seva Puntuació
Current value: 0 out of 5
Posicions
0
Visites
77557
Descàrregues
137946
Comentaris
0
Col·laboradors
0
Meta
Categoria
Salut
Permisos
Públic
Marques
covid-19, coronavirus, sars-cov-2, covid19
Etiqueta de la fila
SODA2 únicament
Llicència i Autoria
Dades Proveïdes Per
Departament de Salut
Enllaç al recurs
http://governobert.gencat.cat/ca/dades_obertes/llicencia-oberta-informacio-catalunya/
Llicència
See Terms of Use
Actors
Tipus actor
Generalitat de Catalunya
Departament
Salut
Freqüència d'actualització
Freqüència d'actualització
Diària
Àmbit geogràfic
Àmbit geogràfic
Catalunya
Informació geogràfica
Codi d'element
Idioma
Idioma
Català
Nombre del conjunto de datos (ES)
Registro de test de COVID-19 realizados en Catalunya. Segregación por sexo i ABS
Dataset name (EN)
Record of COVID-19 tests performed in Catalonia. Segregation by gender and ABS
This view cannot be displayed